Navigatie overslaan
Stel je vraag: 06-51039071 of vipemmen@sednaemmen.nl
Aanwezig van maandag t/m donderdag
|Home|Informatie|Nieuws|Interviews|Contact
   
Terug naar Nieuws

Vrijwilligerswerk door met een groepje natuurwandelingen te maken? Het kan in Schoonebeek

Gepubliceerd op:
Vrijwilligerswerk door met een groepje natuurwandelingen te maken? Het kan in Schoonebeek

Bewegen is gezond én Groen doet goed. In Gezond Natuur Wandelen combineren we natuurbeleving én wandelen. De Stichting Gezond Natuur Wandelen (GNW) heeft al jaren positieve ervaringen opgedaan op ± 120 locaties in ruim 50 gemeenten in inmiddels 9 provincies. In Drenthe zijn we op drie  locaties actief in Assen maar de Stichting GNW, Het Drentse Landschap, IVN Noord en de buurtsportcoaches in Emmen hebben nu de handen ineen geslagen om het concept ook in Emmen uit te rollen. 

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers in Schoonebeek om met deelnemers deze natuurwandelingen te maken. Deelnemers die niet altijd zelf in de gelegenheid zijn om dit zelfstandig te doen maar wel om dit samen te doen. Op donderdag 6 Juni van 9:30-11:00 uur organiseren we een bijeenkomst voor de vrijwilligers voor het project Gezond Natuur wandelen in ’t Aole Gemientehoes in Schoonebeek.

Vrijwilligers gaan een wandelgroep begeleiden die net starten met wandelen in de natuur. Tijdens de informatie bijeenkomst wordt uitgelegd wat er verwacht wordt. Wilt u er meer over weten? Meld u dan aan voor de bijeenkomst in Schoonebeek. 

 

Doet u mee. Wilt u naar de bijeenkomst op 6 juni komen?

Neem contact op: Edith Keesman en Eefke Weismann Buurtsportcoach

Mail: seniorensport@emmen.nl

of neem contact op met:

Tjisse Brookman Stichting GNW

mail: tjisse@tjissebrookman.nl

telefoonnummer 06-12876760

 

Voor meer info zie www.gezondnatuurwandelen.nl

 

Gezond Natuur Wandelen

Gezond Natuur wandelen is een concept dat zich richt op het aanbieden van wekelijkse gratis natuurwandelingen aan zoveel mogelijk minder actieve volwassenen. We zijn geïnspireerd door het Britse Walking for Health waar wekelijks 70.000 mensen wandelen onder begeleiding van 10.000 vrijwilligers.  

 In het concept GNW gaat het per gemeente om het realiseren van regelmatige (liefst wekelijks één of twee) wandelingen in de natuur, verzorgd door een lokaal team van 5-10 vrijwillige begeleiders. De wandelingen kennen verschillende doelen: beweging, sociaal contact én natuurbeleving in de directe woon/leefomgeving. Tijdens de wandelingen worden “natuurmomenten” gerealiseerd. In een goed lopend traject nemen wekelijks ± 20 mensen deel per wandeling.

In het opbouwen van de natuurwandelingen wordt samenwerking gezocht met lokale partijen uit de sectoren zorg, welzijn, (wandel)sport en natuur. We sluiten aan bij bestaande wandelgroepen waar mogelijk. Bedoeling is de begeleidersgroepen te verzelfstandigen, zodat zij met minimale begeleiding en o.a. een speciale voor hen ingerichte website vanuit de Stichting GNW jaarlijks honderden mensen aan het wandelen krijgen.

 Vrijwilligers vormen de basis voor het begeleiden van de wandelingen, uitzetten van de routes en het zorgen voor natuurmomenten. Iedereen kan meedoen maar de focus ligt op specifieke doelgroepen.  

Foto's/flyers

Bekijk ook

Meedoen aan een workshop van Stichting Knip? De keuze is reuze op 11 april.

14-03-2024
Meedoen aan een workshop van Stichting Knip? De keuze is reuze op 11 april.
Op 11 april is Stichting Knip aanwezig op de locatie van school Pro Emmen.  Tijdens deze thema-avond kun je kiezen uit maar liefst 10 g…
Lees meer over Meedoen aan een workshop van Stichting Knip? De keuze is reuze op 11 april.
 

Overzicht activiteiten 1e helft 2024 in ontmoetingscentrum de Cocon in Emmen

31-01-2024
Overzicht activiteiten 1e helft 2024 in ontmoetingscentrum de Cocon in Emmen
De Cocon is een ontmoeting- en activiteitencentrum in het centrum van Emmen. Ze richten zich op ontmoeting van 50 plussers en organiseren di…
Lees meer over Overzicht activiteiten 1e helft 2024 in ontmoetingscentrum de Cocon in Emmen